Skip to main content

Proces

ExMaterials heeft ervaring in het complete bouw proces. Van de eerste ontwerpschetsen, het verkrijgen van de benodigde vergunningen tot en met het technische ontwerp en de coördinatie op de bouwplaats kan ExMaterials diensten verlenen.

Elk project is uniek en er wordt altijd in overleg met de opdrachtgever bepaald welke facetten relevant zijn voor uw project.

❖ Ontwerp

ExMaterials is een architecten bureau voor duurzame architectuur met oprechte aandacht voor de gebruiker. Een goede dialoog vinden wij een belangrijke voorwaarde voor een geslaagd gebouw. De context waarin gebouwen staan vormt altijd het uitgangspunt voor onze ontwerpen. Dat kan net zo goed een gevarieerd landschap zijn als een drukke stad.

coffee

3D Tekentechnieken

Het ontwerpproces moet interessant, enthousiasmerend en vooral inzichtelijk zijn. Naast traditionele bouwtekeningen brengen wij het ontwerp tot leven met zowel maquettes als 3D Building Information Modellen. Naast inzichtelijkheid in het esthetische ontwerp kan het technische ontwerp tot de fijnste details uitgewerkt en afgestemd worden met het bouwteam.

Zien is geloven

Het kan soms lastig zijn om een ontworpen gebouw echt voor je te zien. Wij proberen dit zo inzichtelijk mogelijk te maken door bouwkundige tekeningen, maquettes en visualisaties.

Wij gaan nog een stapje verder door het gebruik van Virtual Reality. VR maakt het mogelijk om te ruimte driedimensionaal te ervaren. Deze unieke ervaring zorgt voor een samenwerking met meer wederzijdse betrokkenheid. Daarnaast is het hierdoor mogelijk om voorhand gedegen keuzes te maken, zodat het eindresultaat perfect zal aansluiten bij de verwachtingen.

Bio-based Materialen

ExMaterials doet onderzoek naar toepassing van bio-based materialen in de bouw. Enorm veel natuurlijke producten blijken beter geschikt dan de industrieel vervaardigde producten.

Bio-based producten als vlas, houtvezel, kurk, kalkhennep hebben naast isolerende eigenschappen een enorm goede vochtregulerende eigenschappen. Vaak is de (juiste) toepassing van natuurlijke materialen een veel efficiëntere oplossing dan de (traditionele) industrieel gefabriceerde materialen.

Werkplaats

Onze werkmethode combineert traditioneel handwerk met geavanceerde digitale technologie – een gebalanceerd proces, waarbij creativiteit en technologie elkaar ondersteunen en versterken.

In de werkplaats wordt gebruik gemaakt van zowel CNC-robots, 3D-printing, lasersnijden, als ook de traditionele hout bewerking machines en eenvoudig handgereedschap.

Modellen vormen een integraal onderdeel van het ontwerpproces, waarbij ideeën naadloos tussen de analoge en digitale werelden overvloeien.

❖ 02 Vergunning

ExMaterials ondersteunt je in het gehele bouwproces en behoud het contact met de behandelende ambtenaren van de desbetreffende gemeente voor het verkrijgen van de omgevingsvergunning.

Voor de meeste ontwerpen heb je een omgevingsvergunning nodig om te kunnen starten met de bouw. Twijfel je of je voor jou project een vergunning nodig hebt?

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

❖ 03 Realisatie

De bouw zal uitgevoerd worden door een geschikte aannemer, die zorgvuldig geselecteerd dient te worden.

ExMaterials kan hierbij ondersteunen, door zowel de selectieprocedure als de coördinatie op de bouw uit te voeren.

Zo ben je er zeker van dat het ontwerp ook daadwerkelijk uitgevoerd wordt volgens het ontwerp en volgens de vooraf afgesproken budget en totaal planning.

Questions? Get in touch.