Naar hoofdinhoud

Studio voor duurzame Architectuur

Esthetiek en duurzaamheid versterken elkaar als duurzame materialen op een juiste manier worden toegepast. ExMaterials heeft diepgaande kennis over houtconstructies en bio-based materialen. Met toepassing van houtbouw en bio-based materialen heeft een gebouw zowel een positieve impact op het milieu, uw gezondheid als unieke architectuur. De waardering van de schoonheid van duurzame gebouwen is een belangrijke voorwaarde om een duurzamere wereld te creëren.

Wensen van de klant worden zorgvuldig besproken en gevisualiseerd.
  • Een goed gesprek is een belangrijke voorwaarde voor een geslaagd gebouw. ExMaterials architecten zal de wensen vertalen naar verschillende ontwerpvarianten, die ruimtelijk met behulp van de nieuwste 3D technieken worden gepresenteerd. Stap voor stap worden keuzes gemaakt om tot het gewenste eindresultaat te komen.

  • ExMaterials ondersteunt je in het gehele bouwproces en behoudt het contact met de gemeente voor het verkrijgen van de benodigde vergunningen. Voor de meeste ontwerpen heb je een omgevingsvergunning nodig om te kunnen starten met de bouw. Twijfel je of je voor jouw project een vergunning nodig hebt? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

  • De bouw zal uitgevoerd worden door een aannemer, die zorgvuldig geselecteerd dient te worden. ExMaterials zal dit proces in goede banen leiden, door zowel de selectieprocedure als de coördinatie op de bouwplaats te coördineren. Zo bent u er zeker van dat het ontwerp ook daadwerkelijk uitgevoerd wordt volgens het ontwerp, de begroting en de totaalplanning.

Het kan soms lastig zijn om een ontwerp voor je te zien. Naast bouwkundige tekeningen, brengen wij een ontwerp tot leven met maquettes, 3D modellen en Virtual Reality, zodat het resultaat naadloos zal aansluiten bij de verwachtingen.

BIM & VR

ExMaterials beschikt over diepgaande kennis omtrent de BIM werkmethodieken. BIM staat voor Building Information Model, waarbij het gebouw tot in detail wordt uitgewerkt in 3D, zodat het project ruimtelijk ervaren, geanalyseerd en gecoördineerd kan worden.

Naast de traditionele 2D bouwkundige tekeningen, maken wij gebruik van 3D Virtual Reality belevingen, zodat de opdrachtgever en gebruikers het gebouw levensecht kan ervaren, al voordat deze gebouwd is. Naast de unieke ruimtelijke beleving, zorgt dit voor een fijne samenwerking met gezamenlijke betrokkenheid in ontwerpbeslissingen.

BIM & VR

Meetbaar duurzaam

Onze werkmethode combineert fysieke maakbaarheid met geavanceerde digitale technologie – een gebalanceerd proces, waarbij creativiteit en technologie elkaar ondersteunen en versterken.

Voor al onze projecten bieden wij een materialen paspoort aan, zodat we precies weten hoeveel bio-based materialen zijn toegepast en hoeveel CO2 het gebouw hiermee opslaat in plaats van uitstoot.

Materialen Paspoort

Bio-based materialen

ExMaterials verkent de toepassing van bio-based materialen in de bouw. Veel natuurlijke producten zijn beter geschikt dan de industrieel vervaardigde producten, maar blijven door bouwtraditie onderbelicht.

Bio-based producten hebben naast isolerende eigenschappen enorm goede vochtregulerende eigenschappen. De juiste toepassing van natuurlijke materialen bevorderd zowel het milieu, het gezonde binnenklimaat als esthetiek, want mooie materialen mogen in zijn puurheid gezien worden.

Alle materialen
Jochem Alferink – Founder ExMaterials

Jochem Alferink MSc (1987) studeerde in 2016 af als architect aan de Technische Universiteit Eindhoven en behaalde een tweede master architectuur aan de Beijing University of Technology.Voordat hij ExMaterials Architecten oprichtte werkte hij bij KUBUS B.V. als BIM specialist, bij RAU Architecten als technisch architect & Studio Prototype als project architect. De bijdrage aan het hoofdkantoor van de Triodos bank en het vogelobservatorium TIJ zijn bepalend geweest voor zijn circulaire visie. Bij ExMaterials werkt hij met talentvolle architecten samen aan duurzame architectuur met een focus op biobased materialen. Daarnaast werkt hij op de Hogeschool van Amsterdam als gastdocent bij de faculteit Architectuur & Techniek.

Vragen? neem contact met ons op