ExMaterials - Project | Woodview in Halle, Netherlands Skip to main content

Woodview

Halle, Netherlands

2020 - 2021

In the forests of Halle, there is a beautiful plot, located in an oase of peace and tranquility.

Energie positief
Circulair
Natuur inclusief
Natuurlijke ventilatie

A dark silhouette rises in the midst of the tall pine trees. Woodview is a perfect example of how nature inclusive building and healthy building can be both sustainable and aesthetic. It is a modern interpretation of a barn as a holiday home.

  • Project nameWoodview
  • LocationHalle
  • Year2020 – 2021
  • StatusIn progress
  • FunctionHoliday home
  • Surface70 m2
  • ClientVincent and Els Lagerweij
  • AchitectExMaterials

With attention to materials

We have used natural, honest, and pure materials for this sustainable holiday home.

The beauty of sustainability

By opening the two large sliding doors and a folding window above the terrace (that can be fully opened), the terrace can be ‘connected’ to the house, so that outside and inside flow together.

This holiday home in the middle of the forest has a minimalist Japanese character due to the dark colour scheme. The detailed window frames and the thin anthracite roof panel camouflage the house like a light cap with subtle overhangs.

The ‘L’ shade of the volumes around the terrace provides a practical layout. With only the maximum permitted area of 70m2, this pleasant holiday home has been realised for a family with 4 children.

Inspired or curious?

Does this project appeal to you or have you gained inspiration for your own sustainable architecture project? We cordially invite you to come by to discuss your ideas! Please feel free to contact us.