Skip to main content

Studio voor duurzame Architectuur met een bio-based identiteit.

ExMaterials heeft veel kennis van geavanceerde houtbouw technieken. Wij bouwen voor de toekomst met veel aandacht voor de gebruiker. Door de toepassing van bio-based materialen creëren wij gezonde, milieuvriendelijke en bovenal indrukwekkende architectuur.

Bio-Based Materialen

Van al onze projecten weten wij exact hoeveel en welk materiaal is toegepast. Zo weten we precies hoeveel CO2 het gebouw opslaat met een houten constructie en worden met toepassing van hernieuwbare grondstoffen chemische materialen overbodig.

Circulair bouwen

Door toepassing van hoogwaardige materialen gaan gebouwen langer mee en een houten constructie heeft een positieve CO2 impact. Met behulp van circulaire verbindingen blijft een gebouw flexibel voor de veranderde wensen in de toekomst.

Gezond wonen

Naast voldoende ruimte, licht en ventilatie bepalen de materialen in belangrijke mate het binnenklimaat. Natuurlijk materialen, zoals leem, vlas, kalk en hennep hebben bijzondere vochtregulerende eigenschappen om een gezonde binnenruimte te creëren.

Techniek & Creativiteit

ExMaterials beschikt over diepgaande kennis omtrent de 3D Building Information Model technieken (BIM)
Alle projecten worden gedetailleerd uitgewerkt in 3D, zodat het project ruimtelijk geanalyseerd en ontworpen kan worden.

Naast de traditionele 2D bouwkundige tekeningen, visualisaties en maquettes maken wij gebruik van een Virtual Reality belevingen (VR). De klant kan het gebouw levensecht ervaren, al voordat deze gebouwd is.
Naast de unieke ruimtelijke beleving, zorgt dit voor een samenwerking met meer wederzijdse betrokkenheid. Zo zorgen wij ervoor dat het eindresultaat, zonder verassingen perfect aansluit op uw wensen.

Jochem Alferink

Jochem Alferink ❖ Founder ExMaterials

Jochem Alferink MSc (1987) studeerde in 2016 af als architect aan de Technische Universiteit Eindhoven en behaalde een tweede master architectuur aan de Beijing University of Technology.
Voordat hij ExMaterials Architecten oprichtte werkte hij bij KUBUS B.V. als BIM specialist, bij RAU Architecten als technisch architect & Studio Prototype als project architect. De bijdrage aan het hoofdkantoor van de Triodos bank en het vogelobservatorium TIJ zijn bepalend geweest voor zijn circulaire visie.
Bij ExMaterials werkt hij met talentvolle architecten samen aan duurzame architectuur met een focus op bio-based materialen. Daarnaast werkt hij op de Hogeschool van Amsterdam als gast docent bij de faculteit Architectuur & Techniek.