Skip to main content

Duurzame architectuur met bijzondere aandacht voor bio-based materials

Wij zijn ExMaterials. Wij bouwen voor de toekomst door een vooruitstrevende manier van architectuur te hanteren, waarbij natuurlijke materialen, duurzaamheid en gezondheid centraal staan.

Gebouwen hebben een lang leven, dus vinden wij het belangrijk om duurzaam te bouwen. Wij bouwen voor de toekomst met veel aandacht voor de gebruiker, zodat de wensen van de klant optimaal vertaald kunnen worden naar een duurzaam ontwerp. Door de toepassing van natuurlijke materialen creëren wij gezonde, milieuvriendelijke en bovenal indrukwekkende architectuur.

Natuurlijke materialen

Van al onze projecten weten wij exact hoeveel en welk materiaal is toegepast. Zo weten we precies hoeveel CO2 het gebouw opslaat door de toepassing van hout, maar ook hoe elementen hergebruikt kunnen worden. Wij zorgen ervoor dat zoveel mogelijk elementen gedemonteerd kunnen worden, waardoor een gebouw geen vaststaand goed is maar losgoed. Naast de enorme flexibiliteit in onderhoud of toekomstig hergebruik behouden de elementen hun waarde, waardoor het gebouw niet meer naar een 0% niveau hoeft worden afgeschreven.

Duurzaamheid

Wij zijn gepassioneerd over bio-based materialen en de positieve impact van gezond bouwen op mens en milieu. De natuur inspireert ons in het ontwerpen van gebouwen, waarbij natuurlijke elementen zon, licht en lucht een wezenlijke bijdrage leveren aan het energetisch concept. Door toepassing van circulaire bouwprincipes is het gebouw klaar voor een duurzame toekomst.

Gezondheid

Aangezien we steeds meer tijd binnen doorbrengen, is een goed binnenklimaat enorm belangrijk voor onze gezondheid. Naast voldoende natuurlijk licht in elke ruimte kan met behulp van natuurlijke bouwmaterialen met vochtregulerende eigenschappen een binnenklimaat worden gegenereerd dat zowel energiezuinig als gezond is.

360* visualisaties en toepassing van Virtual Reality

Realistische visualisaties en Virtual Reality oplossingen zijn onze specialiteit. Naast de traditionele 2D-technieken zoals bouwkundige tekeningen, maquettes en visualisaties maken wij gebruik van de nieuwste 3D-technieken om het gebouw levensecht te ervaren – al voordat deze gebouwd is.

Buiten dat dit een unieke ervaring is, zorgt dit voor een samenwerking met meer wederzijdse betrokkenheid. Ook is het hierdoor mogelijk om voorhand gedegen keuzes te maken. De uitkomst? Een eindresultaat dat perfect aansluit op jouw wensen en behoeften.

Het gezicht achter ExMaterials

Jochem Alferink MSc (1987) studeerde in 2016 af als architect aan de Technische Universiteit Eindhoven behaalde een tweede master architecture building and planning aan de Beijing University of Technology.
Voordat hij ExMaterials opricht werkte hij bij KUBUS B.V, Rijnboutt Architects, RAU Architecten & Studio Prototype. Momenteel vormt hij de spil in het web bij ExMaterials waar meerdere talentvolle architecten samenwerken aan innovatieve projecten. Daarnaast is hij betrokken als docent bij de faculteit Architectuur & Techniek op de Hogeschool van Amsterdam.

Geïnspireerd of nieuwsgierig? Neem contact met ons op!

Spreekt dit project je aan of heb je hiermee inspiratie opgedaan voor jouw eigen duurzame architectuur project? Wij nodigen je van harte uit om eens langs te komen om te sparren. Neem gerust contact met ons op.