ExMATERIALS - Project | Woodview in Halle, Nederland Skip to main content

Woodview

Halle, Nederland

2020 - 2021

In de bosrijke omgeving van Halle ligt een prachtig kavel gelegen in een oase van rust.

Energie positief
Circulair
Natuur inclusief
Natuurlijke ventilatie

Te midden van de hoge naaldbomen verrijst een donker silhouet. Woodview is een perfect voorbeeld van hoe natuur inclusief bouwen en gezond bouwen zowel duurzaam als esthetisch kan zijn. Het is een moderne interpretatie van een schuur als vakantiewoning.

  • Project naamWoodview
  • LocatieHalle
  • Jaar2020 – 2021
  • StatusIn uitvoering
  • FunctieVakantiewoning
  • Oppervlakte70 m2
  • KlantVincent en Els Lagerweij
  • AchitectExMATERIALS

Aandacht voor de materialen

Voor deze duurzame vakantiewoning hebben wij gebruik gemaakt van natuurlijke, eerlijke en pure materialen.

De schoonheid van duurzaamheid

Door twee grote schuifpuien en een volledig te openen vouwraam boven de keuken wordt het terras direct bij de woning betrokken, zodat buiten en binnen in elkaar samenvloeien.

Deze vakantiewoning midden in het bos heeft een minimalistisch Japans karakter door de donkere kleurstelling. De uit het zicht gedetailleerde kozijnen en de dunne antraciete dakplaat camoufleren de woning als een lichte pet met subtiele overstekken.

De ‘L’ schakering van de volumes rond het terras zorgt voor een praktische indeling. Met slechts het maximale toegestane oppervlak van 70m2 is deze prettige vakantiewoning gerealiseerd voor een gezin met 4 kinderen.

Geïnspireerd of nieuwsgierig? Kom bij ons langs!

Spreekt dit project je aan of heb je hiermee inspiratie opgedaan voor jouw eigen duurzame architectuur project? Wij nodigen je van harte uit om eens langs te komen om te sparren. Neem gerust contact met ons op.