Skip to main content

Duurzame architectuur met bijzondere aandacht voor exclusieve materialen

Wij zijn ExMaterials. Wij bouwen voor de toekomst waarbij natuurlijke materialen, duurzaamheid en gezondheid centraal staan.

Gebouwen hebben een lang leven, dus vinden wij het belangrijk om duurzaam te bouwen. Wij bouwen voor de toekomst met veel aandacht voor de gebruiker, zodat de wensen van de gebruiker optimaal vertaald kunnen worden naar een duurzaam ontwerp. Door de toepassing van natuurlijke materialen creëren wij gezonde, milieuvriendelijke en bovenal indrukwekkende architectuur.

Natuurlijke materialen

Van al onze projecten weten wij exact hoeveel en welk materiaal is toegepast. Zo weten we precies hoeveel CO2 het gebouw opslaat door de toepassing van hout, maar ook hoe elementen hergebruikt kunnen worden. Wij zorgen ervoor dat zoveel mogelijk elementen gedemonteerd kunnen worden, waardoor een gebouw geen vaststaand goed is maar losgoed. Naast de enorme flexibiliteit in onderhoud of toekomstig hergebruik behouden de elementen hun waarde, waardoor het gebouw niet meer naar een 0% niveau hoeft worden afgeschreven.

Duurzaamheid

Wij zijn gepassioneerd over bio-based materialen en de positieve impact van gezond bouwen op mens en milieu. De natuur inspireert ons in het ontwerpen van gebouwen, waarbij natuurlijke elementen zon, licht en lucht een wezenlijke bijdrage leveren aan het energetisch concept. Door toepassing van circulaire bouwprincipes is het gebouw klaar voor een duurzame toekomst.

Gezondheid

Aangezien we steeds meer tijd binnen doorbrengen, is een goed binnenklimaat enorm belangrijk voor onze gezondheid. Naast voldoende natuurlijk licht in elke ruimte kan met behulp van natuurlijke bouwmaterialen met vochtregulerende eigenschappen een binnenklimaat worden gegenereerd dat zowel energiezuinig als gezond is.

360º visualisaties en toepassing van Virtual Reality

Naast de traditionele bouwkundige tekeningen, maquettes en visualisaties maken wij gebruik van de nieuwste 3D-technieken om het gebouw levensecht te ervaren – al voordat deze gebouwd is.

Naast de unieke ruimte beleving, zorgt dit voor een samenwerking met meer wederzijdse betrokkenheid. Ook is het hierdoor mogelijk om voorhand gedegen keuzes te maken. De uitkomst? Een eindresultaat dat perfect aansluit op jouw wensen en behoeften.

Het gezicht achter ExMaterials

Jochem Alferink MSc (1987) studeerde in 2016 af als architect aan de Technische Universiteit Eindhoven behaalde een tweede master architectuur aan de Beijing University of Technology.
Voordat hij ExMaterials oprichtte werkte hij bij KUBUS B.V., Rijnboutt Architecten, RAU Architecten & Studio Prototype. Bij ExMaterials Architectuur werkt hij met talentvolle architecten samen aan innovatieve projecten. Daarnaast is hij werkzaam op de Hogeschool van Amsterdam als docent bij de faculteit Architectuur & Techniek.